Jedzenie francuskie

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobu atrakcję dla mojej dziewczyny. W planach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze swego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo drogie danie, ale również skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wydobyć z nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest raczej mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, ponieważ wtedy stanowiło przy prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety stanowił problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i śpieszymy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której pewnie nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Podejmował się stresować, bo etapu było coraz mniej a ja byłem dużo w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na domowy palec... No, ale jak jedyny klient nie dałem za wygraną. Natrafiłem na pomysł - szatkownica do warzyw. Obecne był naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to również nie musiałem bać się o nasze działanie przy używaniu szatkownicy. Gdy to wszystko istniałoby obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie tak kiedy na obrazie ze części internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to sprawić dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te niemało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaskoczona i duża szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.